Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
18.08.16: Teknologisk Institut har samlet en række kompetencer indenfor fødevareteknologi til et nyt samlet rådgivningstilbud, Center for Fødevareteknologi. Centeret var tidligere en del af Life Science divisionen. Efter fusionen mellem Teknologisk Institut og AgroTech i januar 2016 er fødevareaktiviteterne nu blevet samlet i AgroTech divisionen som Center for Fødevareteknologi.
Læs mere
17.08.16: Fødevareudvikling i verdensklasse og 3.000 arbejdspladser. Agro Food Park i Skejby skal være det førende innovations- og vækstcenter for fødevareklyngen i Danmark, og blandt de allerbedste i verden. Det er visionen for udviklingsplanen Agro Food Park 2030, der er blevet præsenteret i dag.
18.08.16: I USA har det de seneste 10 a°r været en massiv succes, og i Asien, hvor der er tradition for at bruge plantebaserede produkter som naturmedicin peger trendbarometeret opad. Det fortæller danske Green Gourmet, der har succes med frysetørret grønka°lspulver i bl.a. Japan og Taiwan, og som nu retter blikket mod det danske og europæiske marked.
16.08.16: For to år siden viste en kontrolkampagne, at én procent af slagtekyllingerne kom til skade, når de blev indfanget. Det oplyser Fødevarestyrelsen, hvis Veterinærrejsehold nu kontrollerer, om forholdene er blevet bedre.
22.08.16: Salt (natriumklorid) er et vigtigt næringsstof, men et, der ofte er til stede i overraskende mængder i industrielt forarbejdede fødevarer. Indtagelse af for meget natrium sætter pres på hjertet, maven og nyrer. Men forskere fra tyske Fraunhofer påviser nu, hvordan tang, som har en naturlig salt smag, har potentialet til at erstatte salt.
18.08.16: Arla Foods Ingredients har udviklet en ny serie af clean-label, mejeri-baserede løsninger til foodservicesektoren. De færdige madlavningsingredienser skal gøre det nemt for fødevarevirksomheder at udvikle og levere foodserviceprodukter, der er naturlige, sunde, praktiske og stabile - hvilket alle er centrale prioriteter for restaurant og catering virksomheder i dag.
24.08.16: En nye serie af afskindingsmaskiner til laks fra optimerer flowet i proceslinien og skiller sig ud ved at man kan føde laksefileterne ind i maskinen med hoved-enden først uden at gå på kompromis med kvaliteten eller kapaciteten.
24.08.16: På vegne af den svenske regering adresserede sundhedsminister Gabriel Wikström i forsommeren de udfordringer, som den svenske folkesundhed står overfor. Ministeren understregede især manglen på fysisk bevægelse, samt det alt for høje indtag af salt og sukker i befolkningen. Derfor opfordrede han til samarbejde mellem samfundet, regeringen og producenter af mad og drikke.